6 τρόποι να στηρίξουμε το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μας στην καραντίνα…



Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι χώροι λατρείας για τους βιβλιόφιλους αλλά τα έσοδά τους δεν είναι πάντα αρκετά για να τους δώσουν την οικονομική άνεση να επιβιώσουν. Οι ιδιοκτήτες τους είναι συνήθως άνθρωποι που βλέπουν τον κόσμο του βιβλίου από μια ρομαντική σκοπιά.

Η κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας είναι κρίσιμη και μας αφορά όλους. Το lockdown σε όλη την Ευρώπη συνεχίζεται και η κρίση στην οικονομία έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται. Μεγαλύτερο πλήγμα θα υποστούν οι μικρές επιχειρήσεις και σίγουρα σε αυτές ανήκουν και τα συνοικιακά καταστήματα. Ψηλά στη λίστα είναι και τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς μας.

Υπάρχουν καταστήματα που εξυπηρετούν τους πελάτες τους ακόμα και μέσα στην πανδημία. Αυτό γίνεται είτε με τηλεφωνικές παραγγελίες ή είτε με μηνύματα παραγγελιών στα social media των βιβλιοπωλείου είτε από κάποιο eshop που μπορεί να έχει – αυτό είναι και το πιο ιδανικό! 

Μεγάλο μέρος των πωλήσεων αυτές τις μέρες είναι και τα χαρτικά. Οι γονείς που μένουν σπίτι με τα παιδιά τους, πρέπει κάπως να τα απασχολήσουν. Όπως είναι αναμενόμενο όμως, τα έσοδα αυτά δεν επαρκούν για να είναι μία επιχείρηση βιώσιμη.   

Όσο ανάγκη έχουμε εμείς τα βιβλία για να περνάει ευχάριστα η ώρα μας στο σπίτι ή τα παιχνίδια για να μην βαριόμαστε ή ακόμα και τα βοηθήματα και ξενόγλωσσα βιβλία των παιδιών μας άλλα τόσο μας έχει ανάγκη και το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μας.

Τώρα που η πανδημία έχει δημιουργήσει μια δύσκολη συνθήκη αλλά και μόλις τα πράγματα αρχίσουν να γίνονται καλύτερα όσον αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού. Εντοπίστε το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας και ακολουθήστε 6 απλούς τρόπους για να το βοηθήσετε!




Ψωνίστε online

Πλέον είναι αρκετά τα βιβλιοπωλεία που έχουν αγκαλιάσει την τεχνολογία και επιτρέπουν τις ηλεκτρονικές αγορές. Αυτό δεν συνεπάγεται πάντα ότι υπάρχει ένα e-shop στη διάθεσή μας αλλά μπορεί να έχει σελίδα στο facebook ή το instagram. Ακόμα και μια ηλεκτρονική διεύθυνση που μπορεί να αξιοποιηθεί για τις ημέρες της καραντίνας.

Κάντε παραγγελίες τηλεφωνικά

Η κλασική και σίγουρη λύση είναι πάντα το τηλέφωνο. Αυτό θα σας εξασφαλίσει την ενημέρωση για το πότε είναι ανοιχτό το βιβλιοπωλείο και αν είναι, για το αν μπορεί να σας παραδώσει την παραγγελία σας στο σπίτι και φυσικά για το τι υπάρχει σε διαθεσιμότητα από βιβλία και αναλώσιμα.

Κάντε προ-παραγγελία

Μια έξυπνη κίνηση, που θα βοηθήσει και εσάς αλλά και τον βιβλιοπώλη είναι να παραγγείλετε νωρίτερα αυτά που θέλετε. Ένα καινούργιο βιβλίο ή μια στοίβα από βιβλία, ένα καινούργιο επιτραπέζιο, μια μεγάλη ποσότητα χαρτικά. Όλα όσα χρειάζεστε ίσως κάνουν κάποιες μέρες να φτάσουν από τον προμηθευτή στο κατάστημα οπότε αν δώσετε το χρόνο που χρειάζεται θα μπορεί και ο επιχειρηματίας όχι μόνο να στα εξασφαλίσει εγκαίρως αλλά και να διαχειριστεί την δική του παραγγελία με άλλους όρους.

 

Αγοράστε χαρτικά και παιχνίδια

Τα βιβλιοπωλεία δεν πουλούν μόνο βιβλία, όλοι το ξέρουν αυτό. Ακόμα και τα πιο μικρά έχουν διάφορες επιλογές για τους πελάτες τους. Μπορείτε, λοιπόν, να αγοράσετε από εκεί κάποιο επιτραπέζιο που θέλετε, χαρτικά, κάρτες ή και μικρά διακοσμητικά.

Ζήτα δωροκάρτα

Αν δεν χρειάζεσαι κάτι για σένα μπορείς να ζητήσεις να αγοράσεις μια δωροκάρτα και να δώσεις την ευκαιρία σε ένα από τα αγαπημένα σου πρόσωπα να κάνει τις αγορές του εκεί. Με αυτό τον τρόπο στέλνεις και άλλο κόσμο στο κατάστημα και του χτίζεις μια φήμη που σίγουρα τη χρειάζεται για να έχει περισσότερους πελάτες.

 

Αγοράστε δώρα για τις προσεχείς γιορτές

Μπορείτε φέτος να κάνετε σε όλους δώρο από ένα καλό βιβλίο. Άλλωστε όσο η καραντίνα μας κρατάει στο σπίτι, πάντα υπάρχει χρόνος για διάβασμα.

πηγή

Σχόλια