Η «Πόλη των βιβλίων» είναι ένας προορισμός που θα ήθελε να επισκεφθεί κάθε «βιβλιοφάγος»



Βιβλία κάθε κατηγορίας έχουν βρει μια θέση στο μικρό Hey-on-Wye, που απλώνεται γύρω από ένα Νορμανδικό κάστρο στα σύνορα της Αγγλίας στο Welsh.

Στην «Πόλη των Βιβλίων» όπως πια ονομάζεται, υπάρχουν περισσότερα από 40 βιβλιοπωλεία που διαθέτουν προς πώληση έναν τεράστιο όγκο χρησιμοποιημένων βιβλίων. Η ιστορία, μας πηγαίνει πίσω στο 1961 όταν ένας ντόπιος άνοιξε το πρώτο βιβλιοπωλείο στον παλιό πυροσβεστικό σταθμό του χωριού.

Η ιδέα που άρχισε να παίρνει σάρκα κι οστά, ήταν το Hey-on-Wye να γεμίσει με βιβλία και βιβλιοπωλεία τα οποία θα δημιουργούσαν ένα νέο οικονομικό μοντέλο για να στηριχτεί η τοπική κοινωνία. Το εγχείρημα αποδείχτηκε εξαιρετικό κι η περιοχή έχει γίνει πια αγαπημένος προορισμός των απανταχού βιβλιοφάγων.

Το μικρό χωριουδάκι έχει μεταμορφωθεί σε μια πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη, με τα βιβλία να έχουν καταλάβει εκτός από τα ράφια των βιβλιοπωλείων και την ύπαιθρο. Περιπλανώμενοι θ’ ανακαλύψετε πολλά μυστικά μέρη και περάσματα για να χαθείτε μέσα τους, οδηγούμενοι σε μια ατέρμονη πηγή που θα ξεδιψάσει το ανήσυχο πνεύμα σας. 




Σχόλια